16.05.2017 r. - Iran Health 2017

ZARYS International Group jedną z trzech polskich firm reprezentujących nasz kraj w Teheranie na kluczowych targach medycznych Bliskiego Wschodu

W dniach 15 - 18 maja 2017 roku w Teheranie odbywają się już po raz 20. targi branży medycznej Iran Health, jedna z najważniejszych imprez branżowych na Bliskim Wschodzie.
Spodziewanych jest 717 firm z całego świata, w tym po raz pierwszy pojawi się ZARYS International Group, polski wiodący wytwórca i dystrybutor jednorazowego sprzętu medycznego.

Targi Iran Health odbywają się już prawie 30 lat, od 1989 roku. Po Arab Health w Dubaju jest to największa i najważniejsza impreza branżowa na Bliskim Wschodzie, przyciągająca czołowych globalnych graczy z sektora medycznego jak też mniej znane, ale czołowe w swoich segmentach lub krajach firmy Jedną z nich jest ZARYS International Group z Zabrza. Firma będzie reprezentować nasz kraj na stoisku w hali nr 35.

W tym roku w Teheranie szczególnie duże zainteresowanie wzbudzają produkty sygnowane marką ZARYS z zakresu podstawowego sprzętu jednorazowego, takie jak: igły, strzykawki, rurki intubacyjne czy akcesoria anestezjologiczne. Prezentowane są także innowacyjne rozwiązania z asortymentu nowych linii produktowych takich jak: ALPHAtex czy BETAtex.

„Obecność na targach to naturalna konsekwencja rozwoju wdrażanej od kilku lat strategii eksportowej ZARYS, a także polityki wspierania polskich firm produktowych poprzez program Go To Brand. Dzięki niemu mogliśmy na początku roku pojawić się z naszą ofertą produktową na targach Arab Health w Dubaju i będziemy też obecni w Johannesburgu na Africa Health. Postawiliśmy sobie za cel, aby eksport produktów sygnowanych marką ZARYS, stanowił w perspektywie najbliższych kilku lat znaczącą część przychodów naszej firmy. Chcemy docelowo stać się w naszej branży polskim czempionem na arenie międzynarodowej.”- mówi Paweł Ossowski, wiceprezes zarządu ZARYS International Group.

Działania promocyjne z zakresu wsparcia strategii eksportowej ZARYS są współfinansowane
z programu Go To Brand - Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP). W jego ramach dotacje mogą otrzymać przedsiębiorcy realizujący projekty dotyczące uczestnictwa w działaniach wizerunkowych przewidzianych w branżowych programach promocji, w celu wsparcia własnych polskich marek produktowych, mających szansę stać się rozpoznawalnymi na rynkach zagranicznych, oraz promowania Marki Polskiej Gospodarki.

Na targach spotykamy się z potencjalnymi dystrybutorami naszych produktów, którzy pomogą nam w procesie rejestracji asortymentu z logo ZARYS na miejscu w Teheranie, Warto wspomnieć, że w kilku grupach produktowych ten proces już się toczy.” – dodaje Paweł Ossowski.

Więcej informacji na temat targów: