2.02.2017 r. ZARYS po raz kolejny w gronie Gazel Biznesu!

Firma ZARYS International Group już po raz kolejny znalazła się wśród elitarnego grona laureatów ogólnopolskiego rankingu Gazele Biznesu edycji 2016 – najbardziej dynamicznych i najszybciej rozwijających się małych i średnich polskich przedsiębiorstw. Zestawienie jest organizowane już po raz 17. przez dziennik gospodarczy Puls Biznesu.

Otrzymane wyróżnienie potwierdziło wysoką jakość asortymentu sygnowanego marką ZARYS, a także kompleksowość oferty. Obecnie produkty z logo ZARYS trafiają już na trzy kontynenty, znajdując uznanie w ponad 35 krajach. Firma dostarcza swoje wyroby medyczne sygnowane własną marką, poprzez sieć lokalnych dystrybutorów, do naszych sąsiadów, m.in. do Czech, na Białoruś i Ukrainę, do krajów Unii Europejskiej oraz Kosowa, Maroka i RPA. Prowadzi ekskluzywną sprzedaż eksportową do takich państw, jak: Estonia, Portugalia, Malta. Coraz mocniej stawia na eksport do krajów Bliskiego Wschodu. ZARYS ma już za sobą pierwsze dostawy do Kataru, Kuwejtu, Arabii Saudyjskiej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Omanu i Iraku. Planuje eksport do Rosji i Afryki. Obecność w gronie Gazeli Biznesu, najbardziej dynamicznie rozwijających się firm na polskim rynku, to dowód, że konsekwentne wdrażana strategia rozwoju przynosi zakładane efekty biznesowe.

„To już kolejne wyróżnienie dla marki ZARYS, tym bardziej cenne, że zawdzięczamy je naszym klientom. Dziękujemy im za zaufanie! To wyróżnienie dedykuję naszym pracownikom, w podziękowaniu za ich zaangażowanie i pasję w działaniu.” – powiedział Marek Stebnicki, Prezes Zarządu ZARYS International Group.

Firma od początku swojej działalności związana jest ze Śląskiem, gdzie do dziś w Zabrzu znajduje się jej siedziba oraz nowoczesne centrum magazynowo-logistyczne w Gliwicach. ZARYS to firma globalna, ale mocno zakorzeniona lokalnie i obecna poprzez swoją bogatą gamę produktową w większości placówek medycznych w Polsce, zarówno państwowych, jak i prywatnych.

„ZARYS już od lat dynamicznie się rozwija. W 2016 roku otworzyliśmy nowoczesne centrum logistyczne w gliwickiej strefie ekonomicznej. Od kilku lat prowadzimy ekspansję eksportową produktów pod własną marką, także do tak egzotycznych miejsc, jak Półwysep Arabski czy Południowa Afryka. Dokonaliśmy rebrandingu znaków towarowych i poszerzyliśmy nasze portfolio o nowe wyroby medyczne. Myślę, że to co nas wyróżnia, to nie tylko dbałość o jakość usług, ale także kompleksowość oferty jednorazowego sprzętu medycznego.” – komentuje Paweł Ossowski, Wiceprezes Zarządu ZARYS International Group.