14.02.2017 r. Firma ZARYS partnerem medycznym Górnika Zabrze!

28-03-2017

We wtorkowe przedpołudnie w jednej z lóż biznesowych Areny Zabrze doszło do podpisania umowy pomiędzy Klubem, a mającą swoją siedzibę główną w Zabrzu firmą ZARYS, która dziś, dzięki ciężkiej pracy i systematycznemu rozwojowi, może pochwalić się uznaną, międzynarodową marką na rynku medycznym.

Umowę parafowali wiceprezes ZARYS International Group, Paweł Ossowski oraz prezes zabrzańskiego Górnika, Bartosz Sarnowski. Porozumienie zakłada współpracę na dwóch płaszczyznach: sponsorskiej oraz medycznej, dzięki której Klub będzie kompleksowo zaopatrywany we wszelkie konieczne medykamenty najwyższej jakości, a ZARYS uzyska miano partnera medycznego Klubu.

- Górnik Zabrze to legenda polskiej piłki nożnej, na której wychowały się pokolenia kibiców nie tylko na Śląsku, ale w całym kraju. Cieszymy się, że możemy wspólnie pisać nową historię klubu. ZARYS jako firma globalna, ale mocno zakorzeniona lokalnie i wywodząca się z Zabrza, zawsze wspiera miejscową społeczność i dobre inicjatywy. Jako partner medyczny Górnika chcemy naszą wiedzę i doświadczenie oraz nowatorskie rozwiązania technologiczne produktów z logo ZARYS wykorzystać w budowaniu nowej jakości klubu i dołożyć własną cegiełkę do jego powrotu do Ekstraklasy. – powiedział podczas spotkania Paweł Ossowski, wiceprezes zarządu ZARYS International Group, od dziś partnera medycznego klubu piłkarskiego Górnik Zabrze.

Podobnego zdania jest prezes zarządu Górnika, Bartosz Sarnowski: - Bardzo cieszy nas, że grono biznesowych przyjaciół Górnika uzupełniła tak uznana w branży medycznej firma, tym bardziej, iż ma ona swoje korzenie w Zabrzu.  Jestem głęboko przekonany, że rozpoczynamy współpracę, która przyniesie wymierne korzyści obu stronom.

ZARYS International Group to firma rodzinna, powstała w 1989 roku. Od początku swojej działalności związana jest ze Śląskiem, gdzie do dziś w Zabrzu znajduje się jej siedziba oraz nowoczesne centrum magazynowo-logistyczne w Gliwicach. Aktualnie ZARYS to także firma globalna, ale mocno zakorzeniona lokalnie i obecna poprzez swoje produkty w większości placówek medycznych w Polsce, zarówno państwowych, jak i prywatnych. Sprzęt medyczny z logo ZARYS trafia już na trzy kontynenty, znajdując uznanie w ponad 30 krajach. W codziennej pracy przyświeca jej motto: „Umacnia nas tradycja. Inspiruje nas przyszłość.” A wraz z rozwojem strategii eksportowej także hasło: „Eksportujemy dobre rozwiązania.”