24.10.2017 r. - ZARYS po raz kolejny partnerem projektu edukacyjnego „Liderzy Ochrony Zdrowia” Fundacji im. Lesława A. Pagi

24-10-2017

Ochrony Zdrowia” Fundacji im. Lesława A. Pagi

ZARYS International Group jest partnerem V edycji projektu edukacyjnego „Liderzy Ochrony Zdrowia”, organizowanego przez Fundację im. Lesława A. Pagi. Ta wyjątkowa inicjatywa dedykowana jest studentom i absolwentom ekonomii, finansów, zarządzania, prawa, zdrowia publicznego, farmacji oraz innych kierunków medycznych. Firma ZARYS już od kilku lat stawia na młodych profesjonalistów, którzy swoją przyszłość zawodową i karierę chcą związać
z sektorem ochrony zdrowia w Polsce.

Projekt „Liderzy Ochrony Zdrowia” ma na celu kształcenie najlepszej, otwartej na zmiany kadry menadżerskiej, która będzie w przyszłości tworzyć elitę zawodową i zarządzać szpitalami oraz placówkami medycznymi. Alumni projektu występują w roli ekspertów na najbardziej prestiżowych konferencjach w kraju, pracują w największych firmach medycznych, placówkach służby zdrowia zarówno prywatnych, jak i państwowych lub tworzą medyczne start-upy.

ZARYS International Group zdecydował się wesprzeć Fundację im. Lesława A. Pagi w jej projekcie edukacyjnym, poprzez udział merytoryczny i transfer wiedzy skierowany do przyszłej kadry menadżerskiej, która będzie w niedalekiej przyszłości elitą branży medycznej w Polsce. Tak jak w ubiegłych edycjach najlepsi uczestnicy projektu mogą wykorzystać nabytą wiedzę podczas praktyk w firmie ZARYS.

„Jako ZARYS mamy każdego dnia styczność z wieloma przedstawicielami ochrony zdrowia w Polsce, zarówno z placówek publicznych, jak i prywatnych. I wiemy, jak ważne jest, aby po obydwu stronach rozmawiały ze sobą osoby kompetentne, profesjonalne i świetnie rozumiejące realia ochrony zdrowia, a także duże wyzwania przed nią stojące. Dlatego wspieramy projekt Liderzy Ochrony Zdrowia – traktujemy to jako długofalową inwestycję, która będzie korzystna dla wszystkich.” - mówi Paweł Ossowski, Wiceprezes Zarządu ZARYS International Group.

Obecnie ZARYS International Group jest wiodącym na rynku wytwórcą oraz dostawcą podstawowego i specjalistycznego sprzętu medycznego dla większości placówek medycznych
w Polsce, a także w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje sprzęt medyczny niemal
ze wszystkich dziedzin medycyny, zarówno sygnowany własną marką, jak również znanych producentów polskich i zagranicznych.

ZARYS od kilku lat realizuje ambitne plany rozwoju na rynkach międzynarodowych. Z lokalnego lidera firma staje się coraz bardziej rozpoznawalną marką międzynarodową. Towary z logo ZARYS trafiają już na trzy kontynenty, znajdując uznanie w ponad 30 krajach, w tym tak egzotycznych,
jak Arabia Saudyjska czy Iran.

Partnerem Strategicznym V edycji „Liderów Ochrony Zdrowia” jest Grupa LUX MED. Wśród firm partnerskich oprócz ZARYS International Group znajdują się: Asseco Poland S.A., KONDRAT i Partnerzy, Mercer Sp. z o.o., Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o., Roche Polska Sp. z o.o. oraz Scanmed S.A.

Więcej informacji na temat projektu: http://paga.org.pl/loz